بهترین ییلاقات مازندران | تجربه خنکی، مه و طبیعت بکر
مازندران فقط دریا نیست! پشت این سبزی بیپایان، ییلاقهایی مخفی شدهاند که بهشتی واقعی برای سفرهای تابستانی و عاشقان طبیعت هستند. در ادامه، بهترین ییلاقات مازندران را به همراه ویژگیهای منحصربهفردشان معرفی میکنیم:
۱. مازیچال (کلاردشت) - ییلاق
مازیچال به عنوان یک ییلاق در نزدیکی کلاردشت، در ارتفاع ۲۶۰۰ متری از سطح دریا قرار دارد شناخته میشود، مازیچال روستا نیست، زیرا ساکنان دائمی ندارد و در فصول گرم توسط دامداران استفاده میشود. جاذبه اصلی آن
اقیانوس ابر مازیچال، جنگلهای هیرکانی، و دشتهای پر از درخت بلوط است. گردشگران برای کمپینگ در مازیچال و عکاسی طبیعت به این منطقه میآیند. مسیر دسترسی از جاده خاکی کلاردشت سخت است و نیاز به خودرو مناسب دارد. بهترین زمان سفر بهار و تابستان است.
۲. برنت (سوادکوه) - روستا
برنت یک روستای ییلاقی در سوادکوه، در ارتفاع ۱۹۰۰ متری است. این منطقه با چشمههای پرآب برنت و طبیعت بکر، مقصدی برای طبیعتگردی در سوادکوه است. گردشگران برای کمپینگ در طبیعت و خرید لبنیات محلی به اینجا میآیند. مسیر دسترسی خاکی و چالشبرانگیز است. بهترین زمان سفر بهار و تابستان است.
۳. فیلبند (بابل) - روستا
فیلبند روستایی ییلاقی در ۵۵ کیلومتری بابل و ارتفاع ۲۳۰۰ متری است. اقیانوس ابر فیلبند و دشتهای سرسبز آن، این مکان را به یکی از محبوبترین مقاصد طبیعتگردی مازندران تبدیل کرده است. گردشگران برای کمپینگ در فیلبند و عکاسی از طبیعت جذب میشوند. مسیر کوهستانی است و نیاز به خودروی مناسب دارد. بهترین زمان سفر بهار و تابستان است.
۴. جواهرده (رامسر) - روستا
جواهرده، روستایی ییلاقی در ۲۷ کیلومتری رامسر و ارتفاع ۲۰۰۰ متری، با دریاچه قو جواهرده و جنگلهای هیرکانی، به عروس ییلاقات معروف است. گردشگران برای طبیعتگردی در جواهرده و بازدید از مسجد آدینه (با ۷۰۰ سال قدمت) به اینجا میآیند. مسیر دسترسی آسفالت و مناسب است. بهترین زمان سفر بهار و تابستان است.
۵. یوش (نور) - روستا
یوش، روستایی در ۴۰ کیلومتری نور و ارتفاع ۱۵۰۰ متری، زادگاه نیما یوشیج است. دشتهای سرسبز یوش و آرامگاه نیما از جاذبههای آن هستند. گردشگران برای طبیعتگردی در یوش و تجربه فرهنگ محلی جذب میشوند. مسیر دسترسی آسفالت است و اقامتگاه بومگردی دارد. بهترین زمان سفر بهار تا پاییز است.
۶. کندلوس (نوشهر) - روستا
کندلوس، روستایی ییلاقی در ۷۵ کیلومتری نوشهر و ارتفاع ۱۶۵۰ متری، با موزه کندلوس و غار آبی دانیال، مقصدی فرهنگی و طبیعی است. گردشگران برای طبیعتگردی در کندلوس و بازدید از باغهای کیوی میآیند. مسیر دسترسی آسفالت است و اقامتگاه بومگردی موجود است. بهترین زمان سفر بهار تا پاییز است.
۷. دلیر (چالوس) - روستا
دلیر، روستایی ییلاقی در ۳۰ کیلومتری چالوس و ارتفاع ۱۸۰۰ متری، با جنگلهای هیرکانی دلیر و چشمههای طبیعی، بکر است. گردشگران برای کمپینگ در دلیر و پیادهروی در طبیعت جذب میشوند. مسیر دسترسی خاکی است و اقامتگاه محدود دارد. بهترین زمان سفر بهار و تابستان است.
۸. جنت رودبار (رامسر) - روستا
جنت رودبار، روستایی ییلاقی در ۴۰ کیلومتری رامسر و ارتفاع ۲۰۰۰ متری، با دشتهای گلگاوزبان جنت رودبار و آبشارهای جنت رودبار، آرامشبخش است. گردشگران برای طبیعتگردی در رامسر و کوهنوردی به قله سماموس میآیند. مسیر دسترسی آسفالت است و اقامتگاه بومگردی دارد. بهترین زمان سفر بهار و تابستان است.
۹. لپاسر (سوادکوه) - ییلاق
لپاسر یک منطقه ییلاقی در سوادکوه و ارتفاع ۳۰۰۰ متری است، نه روستا. چشمه آب سیاه لپاسر و یخچالهای طبیعی از جاذبههای آن هستند. گردشگران برای کمپینگ در لپاسر و کوهنوردی در سوادکوه جذب میشوند. مسیر دسترسی سخت است و اقامتگاه ندارد. بهترین زمان سفر اواخر بهار تا اوایل پاییز است.
۱۰. هزارجریب (بهشهر) - منطقه ییلاقی
هزارجریب یک منطقه ییلاقی وسیع در بهشهر و ارتفاع ۱۸۰۰ متری است، نه یک روستای خاص. جنگلهای هیرکانی هزارجریب و حیات وحش، گردشگران را برای طبیعتگردی در بهشهر جذب میکند. مسیر دسترسی خاکی است و اقامتگاه ساده دارد. بهترین زمان سفر بهار و تابستان است.
۱۱. سلیمان تنگه (ساری) - منطقه ییلاقی
سلیمان تنگه یک منطقه ییلاقی در ۵۰ کیلومتری ساری و ارتفاع ۱۹۰۰ متری است. دشتهای سرسبز سلیمان تنگه و طبیعت بکر، گردشگران را برای طبیعتگردی در ساری جذب میکند. مسیر دسترسی آسفالت است و اقامتگاه محدود دارد. بهترین زمان سفر بهار و تابستان است.
۱۲. آلاشت (سوادکوه) - روستا
آلاشت، روستایی ییلاقی در ۴۵ کیلومتری ساری و ارتفاع ۱۹۰۰ متری، با رصدخانه آلاشت و موزه مردمشناسی، مقصدی تاریخی و طبیعی است. گردشگران برای طبیعتگردی در آلاشت و کوچهباغهای سنتی میآیند. مسیر دسترسی آسفالت است و اقامتگاه بومگردی دارد. بهترین زمان سفر بهار تا پاییز است.
۱۳. پلور (آمل) - روستا
پلور، روستایی ییلاقی در ۴۰ کیلومتری آمل و ارتفاع ۲۳۰۰ متری، با قله دماوند و چشمههای پلور، برای کوهنوردی در پلور و طبیعتگردی در آمل محبوب است. مسیر دسترسی آسفالت است و اقامتگاه محدود دارد. بهترین زمان سفر بهار و تابستان است.
۱۴. لاویج (نور) - روستا
لاویج، روستایی ییلاقی در ۲۵ کیلومتری چمستان نور و ارتفاع ۸۰۰ متری، با چشمه آب گرم لاویج و آبشار حراماو، مقصدی درمانی و طبیعی است. گردشگران برای طبیعتگردی در لاویج میآیند. مسیر دسترسی آسفالت است و اقامتگاه بومگردی متنوع دارد. بهترین زمان سفر بهار و تابستان است.
۱۵. آغوزچال (کلاردشت) - ییلاق
آغوزچال یک منطقه ییلاقی در ۲۵ کیلومتری کلاردشت و ارتفاع ۲۲۰۰ متری است. اقیانوس ابر آغوزچال و جنگلهای انبوه، گردشگران را برای کمپینگ در کلاردشت و عکاسی طبیعت جذب میکند. مسیر دسترسی خاکی است و اقامتگاه ندارد. بهترین زمان سفر بهار و تابستان است.
۱۶. خوشواش (آمل) - ییلاق
خوشواش یک منطقه ییلاقی در ۸۰ کیلومتری آمل و ارتفاع ۲۵۰۰-۳۰۰۰ متری است. اقیانوس ابر خوشواش و چشمههای خوشواش، گردشگران را برای طبیعتگردی در آمل جذب میکند. مسیر دسترسی خاکی است و اقامتگاه محدود دارد. بهترین زمان سفر بهار و تابستان است.
۱۷. گرسماسر (رامسر) - روستا
گرسماسر، روستایی ییلاقی در ۶۰ کیلومتری رامسر و ارتفاع ۲۰۰۰ متری، با چشمههای گرسماسر و دشتهای گلدار، مقصدی دلانگیز است. گردشگران برای طبیعتگردی در رامسر و کوهنوردی به قله سماموس میآیند. مسیر دسترسی آسفالت است و اقامتگاه بومگردی دارد. بهترین زمان سفر بهار و تابستان است.
۱۸. اکراسرا (سوادکوه) - روستا
اکراسرا روستایی ییلاقی در دهستان لفور سوادکوه، در ارتفاع حدود ۱۰۰۰ متری از سطح دریا قرار دارد. این روستا با جنگلهای هیرکانی اکراسرا و طبیعت بکر، مقصدی برای طبیعتگردی در سوادکوه است. چشمههای آب خنک و مسیرهای پیادهروی در جنگل، گردشگران را برای کمپینگ در طبیعت جذب میکند. مسیر دسترسی از شیرگاه به سمت لفور آسفالت است، اما برخی بخشها خاکی هستند. بهترین زمان سفر بهار و تابستان است، زمانی که آبوهوای خنک و مناظر سرسبز برای عکاسی طبیعت ایدهآلاند.
۱۹. بلده نور - شهر/منطقه ییلاقی
بلده، شهری ییلاقی در شهرستان نور، در ارتفاع ۲۱۰۰ متری از سطح دریا قرار دارد و به دلیل ارتفاع بالا، منطقهای ییلاقی محسوب میشود. قلعه تاریخی پولاد بلده و چشمههای آب معدنی از جاذبههای اصلی آن هستند و گردشگران را برای طبیعتگردی در بلده نور جذب میکنند. طبیعت کوهستانی و آبوهوای خنک، این منطقه را برای فرار از گرما ایدهآل کرده است. مسیر دسترسی از جاده چالوس و سپس انشعاب به سمت بلده آسفالت است. بهترین زمان سفر بهار و تابستان است، زمانی که دشتهای گلوحشی برای پیادهروی در طبیعت خیرهکنندهاند.
۲۰. میانرود سوادکوه - منطقه ییلاقی
میانرود سوادکوه در واقع یک منطقه ییلاقی در سوادکوه نیست، بلکه نام روستایی در آمل است که به اشتباه ذکر شده است. با توجه به اطلاعات موجود، میانرود (آمل) در دهستان هرازپی جنوبی، بخش مرکزی آمل قرار دارد و ارتفاع آن حدود ۱۰۰ متری از سطح دریاست. این روستا با جنگلهای اطراف میانرود آمل و زمینهای کشاورزی، برای طبیعتگردی در آمل مناسب است. گردشگران برای تجربه زندگی روستایی و خرید محصولات محلی به اینجا میآیند. مسیر دسترسی از آمل آسفالت است و اقامتگاه بومگردی محدود دارد. بهترین زمان سفر بهار و پاییز است.
۲۱. تلاوک آمل - روستا
تلاوک روستایی ییلاقی در دهستان بالا لاریجان، بخش لاریجان آمل، در ارتفاع حدود ۲۰۰۰ متری قرار دارد. چشمههای آب گرم تلاوک و مناظر کوهستانی، گردشگران را برای طبیعتگردی در آمل و درمان جذب میکنند. مسیر دسترسی از جاده هراز و سپس انشعاب به سمت لاریجان آسفالت است، اما برخی بخشها خاکیاند. بهترین زمان سفر بهار و تابستان است، زمانی که آبوهوا برای پیادهروی در طبیعت مناسب است. این منطقه با طبیعت بکرش برای آرامش و دوری از شلوغی شهر ایدهآل است.
۲۲. اوشیان کلاردشت - ییلاق
اوشیان یا اوشان، منطقهای ییلاقی در کلاردشت، در ارتفاع حدود ۱۸۰۰ متری از سطح دریا قرار دارد و به دلیل فصلی بودن، ییلاق محسوب میشود. دشتهای سرسبز اوشیان کلاردشت و جنگلهای هیرکانی، گردشگران را برای طبیعتگردی در کلاردشت جذب میکنند. این منطقه برای کمپینگ در ییلاقات مازندران و لذت بردن از هوای خنک محبوب است. مسیر دسترسی از کلاردشت به سمت مرزنآباد آسفالت است، اما بخشهایی خاکیاند. بهترین زمان سفر بهار و تابستان است، زمانی که مناظر برای عکاسی طبیعت خیرهکنندهاند.
۲۳. ییلاق داکو (کلاردشت) - ییلاق
ییلاق داکو در منطقه کلاردشت، در ارتفاع حدود ۲۲۰۰ متری از سطح دریا قرار دارد و منطقهای ییلاقی بدون سکنه دائمی است. دشتهای وسیع داکو و چشمانداز کوههای البرز، گردشگران را برای طبیعتگردی در کلاردشت جذب میکنند. این ییلاق برای کمپینگ در ییلاقات مازندران و پیادهروی در طبیعت ایدهآل است. مسیر دسترسی از کلاردشت خاکی و سخت است و نیاز به خودروی مناسب دارد. بهترین زمان سفر بهار و تابستان است، زمانی که آبوهوای خنک و مناظر سرسبز برای عکاسان جذاباند.
۲۴. روستای نیالا (بابل) - روستا
روستای نیالا در دهستان توسکاچشمه، بخش گتاب بابل، در ارتفاع حدود ۱۵۰۰ متری از سطح دریا قرار دارد. دشتهای سرسبز نیالا و جنگلهای اطراف، گردشگران را برای طبیعتگردی در بابل جذب میکنند. این روستا به دلیل آبوهوای خنک و طبیعت بکر، برای کمپینگ در طبیعت مناسب است. مسیر دسترسی از بابل به سمت گتاب آسفالت است، اما برخی بخشها خاکیاند. بهترین زمان سفر بهار و تابستان است، زمانی که مناظر برای پیادهروی در طبیعت و عکاسی ایدهآلاند.
۲۵. روستای دراسله (سوادکوه) - روستا
روستای دراسله در دهستان ولوپی سوادکوه، در ارتفاع حدود ۱۲۰۰ متری از سطح دریا قرار دارد. آبشار دراسله تنگه و جنگلهای هیرکانی دراسله، گردشگران را برای طبیعتگردی در سوادکوه جذب میکنند. این روستا با آبوهوای مطبوع و طبیعت بکر، برای کمپینگ در طبیعت و پیادهروی در جنگل محبوب است. مسیر دسترسی از زیرآب به سمت ولوپی آسفالت است، اما بخشهایی خاکیاند. بهترین زمان سفر بهار و تابستان است، زمانی که آبشارها و جنگلها در زیباترین حالت خود هستند.
۲۶. روستای کلاونگاه - ( نور) - روستا
کلاونگاه در دهستان اوزرود، بخش چمستان نور، در ارتفاع حدود ۷۰۰ متری از سطح دریا قرار دارد. جنگلهای هیرکانی کلاونگاه و رودخانههای کوچک، گردشگران را برای طبیعتگردی در نور جذب میکنند. این روستا برای پیادهروی در طبیعت و لذت بردن از هوای خنک مناسب است. مسیر دسترسی از چمستان آسفالت است و اقامتگاه بومگردی محدود دارد. بهترین زمان سفر بهار و تابستان است.
۲۷. روستای آب اسک (آمل) - روستا
روستای آب اسک در بخش لاریجان آمل، در ارتفاع حدود ۱۹۰۰ متری از سطح دریا قرار دارد. چشمه آب معدنی آب اسک و مناظر کوهستانی، گردشگران را برای طبیعتگردی در آمل و درمان جذب میکنند. این روستا به دلیل نزدیکی به قله دماوند، برای کوهنوردی در آب اسک نیز محبوب است. مسیر دسترسی از جاده هراز آسفالت است، اما برخی بخشها خاکیاند. بهترین زمان سفر بهار و تابستان است، زمانی که آبوهوا برای پیادهروی در طبیعت مناسب است.
۲۸. دشت دریاسر (تنکابن) - منطقه ییلاقی
دشت دریاسر در جنوب تنکابن، در ارتفاع ۲۰۰۰ متری از سطح دریا، منطقهای ییلاقی است، نه روستا. دشت گلهای وحشی دریاسر و چشمانداز قله سیالان، گردشگران را برای طبیعتگردی در تنکابن جذب میکنند. این منطقه برای کمپینگ در دشت دریاسر و کوهنوردی در تنکابن ایدهآل است. مسیر دسترسی از دوهزار تنکابن خاکی و سخت است. بهترین زمان سفر بهار است، زمانی که دشت پر از گلهای زرد و مناظر برای عکاسی طبیعت خیرهکنندهاند.
۲۹. جنگل لفور (سوادکوه) - منطقه ییلاقی
جنگل لفور در دهستان لفور سوادکوه، در ارتفاع حدود ۸۰۰ متری از سطح دریا، منطقهای ییلاقی و جنگلی است. هفت آبشار لفور و سد لفور، گردشگران را برای طبیعتگردی در سوادکوه جذب میکنند. این جنگل برای کمپینگ در جنگل لفور و قایقسواری در سد محبوب است. مسیر دسترسی از شیرگاه به سمت لفور آسفالت است، اما برخی بخشها خاکیاند. بهترین زمان سفر بهار و پاییز است، زمانی که رنگهای جنگل برای عکاسی طبیعت بینظیرند.
۳۰. جنگل دالخانی (رامسر) - منطقه ییلاقی
جنگل دالخانی در ۳۰ کیلومتری جنوب شرقی رامسر، در ارتفاع حدود ۸۰۰ متری از سطح دریا، منطقهای ییلاقی و جنگلی است. جاده جنگلی دالخانی و مه غلیظ، گردشگران را برای طبیعتگردی در رامسر جذب میکنند. این جنگل برای کمپینگ در جنگل دالخانی و رانندگی در جاده رویاهایش معروف است. مسیر دسترسی از رامسر آسفالت است و امکانات اولیه دارد. بهترین زمان سفر بهار و پاییز است، زمانی که مه و رنگهای جنگل برای عکاسی طبیعت جذاباند.
۳۱. جنگل واز چمستان (نور) - منطقه ییلاقی
جنگل واز در بخش چمستان نور، در ارتفاع حدود ۷۰۰ متری از سطح دریا، منطقهای ییلاقی و جنگلی است. جنگلهای هیرکانی واز و رودخانه واز، گردشگران را برای طبیعتگردی در چمستان جذب میکنند. این جنگل برای کمپینگ در جنگل واز و پیادهروی در طبیعت مناسب است. مسیر دسترسی از چمستان به سمت آمل آسفالت است، اما برخی بخشها خاکیاند. بهترین زمان سفر بهار و تابستان است، زمانی که طبیعت سرسبز و آبوهوا برای تفریح ایدهآل است.